- Autor: KARTIMANDUA
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šmakoun s hovězí příchutí | 80 |
Houby sušené průměr | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Olej olivový | 5 |
Smetana zakysaná 12% | 30 |
Cibule | 20 |
Energetická hodnota celkem: 831 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 13,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Šmakoun s houbovou omáčkou (1 porce) - 1 kus šmakouna (220 kJ) - 10 g sušených hub (140 kJ) - 400 ml vody - 10 g cibule (20 kJ) - 5 g oleje (180 kJ) - 5 g mouky (70 kJ) - 25 g zakysané nízkotučné smetany (170 kJ) - sůl, pepř, zelená petrželka Houby zalijte vodou nejlépe několik hodin předem a pak vařte půl hodiny. Cibulku nasekejte nadrobno, osmažte na oleji, přidejte houby a vývar z hub, chvíli povařte, vlijte smetanu s rozmíchanou moukou, nechte přejít varem, osolte, opepřete. Vložte šmakouna a nechte prohřát. Na talíři posypte petrželkou. 1 por ce 800 k J Bí l kov iny 19 g Tuk y 8 g Sachar idy 10 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.